ten frumos

Cum scăpăm de inesteticele cearcăne

Lipsa de somn a fost blamată mulƫi ani pentru provocarea cearcănelor, dar aceasta nu este singura cauză a pigmentării zonei de sub ochi. De la nivelul de stres pȃnă la alimentaƫie, apariƫia cearcănelor poate fi provocată de mai mulƫi factori, dar există cȃteva remedii care te pot ajuta să ai un ten impecabil.

Cauze:

Un nivel ridicat de stres este unul dintre motivele principale pentru care cearcănele tale par mai accentuate. În momentul în care suntem stresaƫi, corpul trimite automat o cantitate mai mare de sȃnge spre organele vitale, iar faƫa noastră devine mai albă. Astfel, cearcănele devin mult mai pronunƫate, iar aspectul nu este deloc plăcut.

Zona de piele de sub ochi este cea mai subƫire de pe fată, iar capilarele aflate dedesubt sunt sensibile şi se pot rupe cu uşurinƫă din cauza stresului sau a expunerii îndelungate la soare. Celulele de sȃnge se adună chiar sub suprafaƫa pielii, oxidează şi colorează într-o nuanƫă violet portiunea de sub ochi.

Din păcate, unii oameni sunt predispuşi să aibă cearcăne. În cazul în care ai pielea foarte albă, în momentul în care se rup capilarele, cearcănele tale vor părea şi mai accentuate. De asemenea, dacă ai o structură osoasă mai proeminentă, există şansa să se creeze iluzia cearcănelor doar din cauza unor umbre sub ochi.

Cearcănele pot fi un simptom pentru probleme mai grave cauzate de deficienƫa de fier, precum anemia. În cazul în care nu ai un nivel optim de fier in corp, hemoglobinele – celulele care transportă oxigenul – pot cauza colorarea zonei de sub ochi.

Solutii:

Chiar dacă nu ai anemie, e posibil să ai deficienƫa de fier. În acest caz, trebuie să te consulƫi cu un medic înainte de a lua orice supliment. Îƫi poƫi schimba şi dieta pentru a include mai multe alimente bogate în fier, precum carnea roşie, spanacul, broccoli şi seminƫele de dovleac.

Vitamina C poate reduce semnificativ pigmentarea pielii. Cel mai simplu mod de a consuma acest element este să bei suc natural de portocale, dar dacă preferi o metoda mai puƫin naturală, există mai multe creme care conƫin vitamina C. Aceste produse au fost special concepute pentru zona de sub ochi şi promit atȃt hidratarea pielii cȃt şi prevenirea cearcănelor.fata frumoasa

Poartă ochelari de soare. Este modul cel mai simplu de a-ƫi proteja zona de sub ochi şi iƫi oferă şi un look stylish fără niciun efort. Daca nu eşti adepta acestui accesoriu, trebuie să foloseşti cremă cu protecƫie solară sau rişti îmbătrȃnirea prematură a tenului.

Cel mai bizar, dar şi cel util sfat – crema pentru hemoroizi. Chiar dacă nu sună atȃt de atractiv, este remediul ideal pentru cearcăne. Trebuie doar să aplici puƫină cremă pe zona de sub ochi în fiecare seară, iar în scurt timp vei observa schimbări majore.

Întotdeauna există machiajul. Dacă nu eşti mulƫumita de nicio soluƫie sau pur şi simplu vrei un remediu rapid, poƫi acoperi zona cu un concealer de culoarea somonului – va neutraliza nuanƫa violet şi iƫi va ascunde cearcănele in cȃteva secunde.

Castravetele. Taie două felii dintr-un castravete crud, apoi aplică-le pe ochi. Stai cu ochii închişi şi acoperiţi timp de 15 minute. Dacă ai cearcăne evidenţiate, fă acest tratament zilnic!

Linguri de inox răcite. Cât timp stai la duş, pune două linguri de inox în frigider. După 15 minute le poţi scoate şi aplica pe zonele cu cearcăne timp de zece minute. Temperatura scăzută contractă vasele de sânge care sunt de multe ori cauza nuanţei întunecate a pielii din jurul ochilor.

Ceaiul negru sau cel de tei. Înmoaie două pliculeţe de ceai negru în apă călduţă, apoi aşază-le pe ochi. Stai aşa maximum zece minute. O alternativă la ceaiul negru sunt compresele cu ceai de tei, rece sau călduţ.

Cartoful crud. Se poate aplica în formă de felii sau ras peste cearcăne. Se ţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Freacă palmele. În cazul în care pe lângă cearcăne ai şi ochii umflaţi sau dacă îi simţi obosiţi, iată un remediu oricând la îndemână: freacă palmele una de alta rapid timp de un minut, apoi aplică-le ca un căuş în zona ochilor.

Crema hidratantă. Pielea deshidratată face vinişoarele din jurul ochilor mai vizibile şi în consecinţă şi cearcănele vor fi mai pronunţate. Fă-ţi un obicei din a folosi o cremă hidratantă pentru conturul ochilor în fiecare dimineaţă şi seară. Pentru un efect mai pronunţat păstrează crema la frigider.ten frumos

Crema de protecţie solară. Foloseşte în zonele întunecate o cremă cu factor de protecţie mai mare decât cea aplicată pe restul feţei – astfel, zona de sub ochi nu se bronzează la fel de repede precum restul pielii, părând mai deschisă la culoare. Apelează la această metodă pe tot parcursul anului.

Somnul. Este, poate, cel mai important. Odihneşte-te cât mai mult. Un somn de şapte-opt ore poate face minuni în ceea ce priveşte cearcănele.

Alimentaţia echilibrată. Apariţia cearcănelor poate fi un semn al deficitului de vitamine K, B12 sau antioxidanţi. Consumă fructe şi legume (în special cele cu frunze verzi), redu consumul de sare (reţine apa în ţesuturi) şi nu uita să te hidratezi corespunzător.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s