Solarul si efectele sale nocive

Adesea a fost discutat acest subiect, cu pareri pro si contra. Efectele solarului asupra sanatatii depind de aparat, de tipul de ultraviolete, de timpul de expunere, de numarul sedintelor, dar si de calitatile pielii persoanei care se expune, de prezenta sau nu a alunitelor.

Riscurile expunerii la solar seamana cu cele ale expunerii la soare din zilele noastre, cand patura de ozon este tot mai subtire si razele ultraviolete nocive patrund tot mai mult in atmosfera. De aceea este recomandat ca si la solar sa folositi creme speciale de protectie. In general, saloanele cosmetice recomanda aceste creme si le pun la dispozitia clientilor.

Riscurile asupra sanatatii prin expunerea la solar sunt de luat in seama dupa 10-15 sedinte sau daca stati aproximativ 10 minute la o sedinta. Este bine sa nu depasiti 5 minute. Dintre afectiunile cauzate de expunerea la solar (pigmentari, riduri, imbatranire prematura a pielii), cea mai importanta este cancerul de piele. Efectul expunerii la UV este unul cumulativ, riscul de a face cancer de piele crescand cu fiecare sedinta de expunere la solar. Oricine poate face cancer de piele, insa exista persoane care au o predispozitie mai mare: cei care au ten deschis, parul blond sau roscat si cei care prezinta un numar mare de alunite sau pistrui.

Daca nu puteti renunta la solar definitiv, exita cateva moduri prin care poti reduce din riscuri: – bronzeaza-te treptat; – nu depasi timpul de bronzare recomandat pentru tipul tau de ten; – poarta intotdeauna ochelarii de protectie; – opteaza pentru saloanele cu aparate noi; – sedintele nu trebuie sa depaseasca 10 minute; – conform standardelor internationale poti face in siguranta maximum 50 sedinte de bronzare pe an.

Dupa expunerea la solar este recomandata o crema care să conţina vitamina C în combinatie cu vitamina E. Aceste vitamine au rol antioxidant si combat efectele razelor de agresiune asupra pielii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s